23. 11. 2022

Menší novinky v DC 2023...

Do letošního ročníku je aktuálně přihlášeno 7 hracích míst. Bodování turnajů zůstává stejné jako předchozí ročník, stejně tak započítávání turnajů do žebříčku - v celkovém žebříčku se započítává nejlepších 20 základních turnajů + 5 dvojnásobně bodovaných, v místním žebříčku pak všechny odehrané turnaje. Letošní novinkou a úpravou v pravidlech je systém finálového turnaje a samotný postup hráčů do finále. 

Nominace do FINÁLE

Do Finále se nominuje celkem 64 mužů a 24 žen z konečného pořadí celkového žebříčku. Z každého hracího místa má jistotu postupu nejlepších 5 hráčů (muži+ženy dohromady) oproti loňským 3 hráčům. To může být výhodou pro hrací místo s nižší účastí a tím pádem možného celkového menšího počtu získaných bodů, kdy by bodový zisk v případě mužů nemusel stačit do TOP 64. 
Podmínkou postupu do Finále mužů je mít zároveň odehráno minimálně 10 nominačních turnajů. U žen tato podmínka není, už z důvodu jejich celkové nižší účasti. V případě, že se v TOP 64 mužů umístí hráč s méně jak 10 účastmi, tak z nominace bude vyškrtnut a pořadí se posouvá na další hráče splňující tuto podmínku. Oproti jiným seriálům je však tato podmínka minimální a věříme, že většiny z vás se to ani týkat nebude.

Systém FINÁLE

I samotný systém Finálového turnaje čeká drobná změna, která potěší hlavně muže. Základní systém zůstává stejný - skupina každý s každým (účast do 48 hráčů) nebo 2KO pavouk pro 8 hráčů (účast 49-64 hráčů). Rozdíl už ale bude v postupu do KO pavouka. Z šestičlenné skupiny (resp. z osmičlenného 2KO pavouka) budou postupovat první 3 hráči (dosud postupovali vždy 2 hráči). Vítězové skupin mají volný postup do osmifinále, hráči na druhých a třetích místech spolu sehrají předkolo o postup do osmifinále na 2 vítězné legy.
U ženského turnaje zůstává systém neměnný, aktuálně tak obdobný jako u mužů - z každé skupiny postupují nejlepší 3 hráčky, vítězky pak přímo do čtvrtfinále.
Hráči, kteří nepostoupí ze skupin, případně z prvního úplného kola KO pavouka, se mohou zúčastnit Malého finále, které bude zahájeno právě po skončení prvního kola KO pavouka.

Poháry a odměny

Poháry / trofeje pro první 3 hráče z každého žebříčku hracího místa. (21x)
Poháry / trofeje pro 3 nejlepší muže a 3 nejlepší ženy celkového žebříčku. (6x)
Poháry / trofeje pro nejaktivnějšího hráče a hráčku. (2x)
Pohár / trofej pro hráče, který vyhraje nejvíce nominačních turnajů. (1x)
Poháry pro 8 nejlepších mužů hlavního turnaje. (8x)
Poháry pro 4 nejlepší ženy hlavního turnaje. (4x)
Poháry / trofeje pro 3 nejlepší hráče Malého finále a nejlepší ženu. (4x)

Finanční odměny pro nejlepší hráče místních a celkových žebříčků dle vypsaných propozic.
Finanční odměny pro 16 nejlepších hráčů Finále mužů.
Finanční odměny pro 4 nejlepší hráčky Finále žen.
Finanční odměny pro 4 hráče Malého finále.

Věcné a losované ceny

Do slosování o věcné ceny jsou automaticky zařazeni hráči hlavního turnaje mužů a žen na základě jejich přihlášek do turnaje. Losované ceny proběhnou po skončení hlavních turnajů. Vítězové mužů a žen budou mít právo první volby jedné z věcných cen. 
Při losování věcných cen musí být vylosovaný hráč pro převzetí ceny přítomen na místě. Pokud tomu tak nebude, tak se bude losovat další výherce.
Hlavní losovaná cena bude opět mezi všechny přítomné hráče, kteří hráli hlavní turnaje.




Žádné komentáře:

Okomentovat